Vizita de studiu - Verona, Italia

Obiectivul acestei activitati este de crea oportunitati participantilor la cursurile de formare, de a intra in contact cu realitati de munca reprezentative din sectorul de referinta, de a-si verifica cunostintele si abilitatile deprinse in timpul orelor de practica cu lectori straini.
 
Planificare vizite de studiu

13-16 iunie 2011
Ospatar/chelner vanzator in unitati de alimentatie

16-19 iunie 2011
Macelar

23-26 iunie 2011                        

Brutar                                  

 

NOUTATI

Vizita de studiu - Verona, Italia

Obiectivul acestei activitati este de crea oportunitati participantilor la cursurile de formare, de a intra in contact cu realitati de munca reprezentative din sectorul de referinta, de a-si verifica cunostintele si abilitatile deprinse in timpul orelor de practica cu lectori straini.
 
Planificare vizite de studiu

13-16 iunie 2011

PROGRAMARE EXAMENE FINALE

  1. MĂCELAR - 7 - 8 aprilie 2011
  2. OSPĂTAR (CHELNER) - 13 - 14 aprilie 2011
  3. BRUTAR - 16 - 17 mai 2011

 

SCHIMB DE BUNE PRACTICI - CURS OSPĂTAR CHELNER

28 martie - 1 aprilie 2011 - perioada în care expertul italian în domeniu, Dario Cozzolino a venit în România pentru a împărtăși cursanților din grupa de ospătar (chelner), abilitățile practice pe care le deține. Aplicațiile practice desfășurate în cadrul acestui modul, îi determină pe cursanți să înțeleagă diferențele de cultură și de practică dintre România și Italia.

SCHIMB DE BUNE PRACTICI - CURS MĂCELAR

Perioada mult așteptată de cursanți, schimbul de bune practici a fost realizat de Nunzio Radaeli în săptămâna 21 - 25 martie 2011. Aceasta etapă din cadrul formării profesionale, a fost foarte bine structurată de expertul în domeniu venit din Italia, tocmai pentru a nu se omite niciun aspect important. Astfel, Nunzio Radaeli a făcut în primul rând o prezentare generală constând în cunoașterea echipamentelor dar și în prezentarea materialelor didactice.

PRACTICA DE SPECIALITATE

PLANIFICARE PRACTICĂ DE SPECIALITATE

  1. Măcelar - 7 februarie - 31 martie 2011
  2. Ospătar ( chelner) vânzător în unități de alimentație - 21 februarie - 8 aprilie 2011
  3. Brutar - 14 martie - 29 aprilie 2011

Practica de specialitate se desfășoară la agenți economici de profil din Valea Prahovei. Această etapă din cadrul formării profesionale are rolul de a consolida abilitățile practice dobândite în urma cursurilor.

27 ianuarie 2011 - Grupul Scolar Administrativ si de Servicii " Victor Slavescu"

In data 27 ianuarie 2011 la Grupul Scolar Administrativ si de Servicii " Victor Slavescu" din Ploiesti va avea loc deschiderea oficiala a cursului de brutar.
Cursantii vor semna contractele de FPC, vor primi calendarele, orarele si suporturile de curs. Li se va  aduce la cunostinta regulamentul de ordine interioara, pe care  trebuie sa il respecte.

9 decembrie 2010 Hotel Alexandros

In data de 9 decembrie 2010 la Hotel Alexandros, a avut loc deschiderea cursului de ospatar ( chelner ) vanzator in unitati de alimentatie.
Cursantii au semnat contractele de FPC, au primit calendarele, orarele si suporturile de curs. Li s-a adus la cunostinta regulamentul de ordine interioara, pe care trebuie sa il respecte.

PLAN DE FORMARE PROFESIONALA CURS " OSPATAR(CHELNER) VANZATOR IN UNITATI DE ALIMENTATIE

1.ORGANIZAREA ACTIVITATII UNITATILOR DE ALIMENTATIE PUBLICA SI LEGISLATIA MUNCII
2.TEHNICA SERVIRII
3.COMUNICARE, INFORMATICA SI GESTIUNE ECONOMICA
4.COMUNICARE IN LIMBA MODERNA

PLAN DE FORMARE PROFESIONALA CURS " MACELAR "

Modulele cursului de formare profesionala continua
1. IGIENA SI NORME DE PROTECTIE A MUNCII IN INDUSTRIA CARNII
2. PROCESE SI UTILAJE IN INDUSTRIA CARNII
3. COMPORTAMENT SI ETICA PROFESIONALA
 

DESCHIDEREA CURSULUI DE MACELAR

Deschiderea cursului de macelar a avut loc la Camera de Comert si Industrie din Ploiesti, in data de 2 decembrie 2010.

Participanti:
Droj Iuliana Daniela - asistent manager S.C. Eurodezvoltare S.R.L
Radulescu Valerica - lector
Hristache Mihaela - expert comunicare si organizare evenimente